Skip to content

Coco Chanel sau puterea de a fi diferit

ianuarie 10, 2012

Astazi se implinesc 41 de ani de la moartea celebrei creatoare de moda Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel.

Nascuta si crescuta intr-o familie saraca , Coco Chanel reuseste sa isi depaseasca conditia sociala si sa devina una dintre cele mai mari creatoare de moda ale secolului 20, revolutionand moda anilor ’20. A creat de la palarii, posete, haine pana la parfumuri si bijuterii. Atelierele sale ofereau locuri de munca a peste 4000 de persoane, iar vanzarile hainelor sale au ajuns la circa 28 de mii de modele pe an.

Este adevarat ca barbatii din viata ei au ajutat-o in realizarea unor vise pe care le avea insa talentul, spiritul antreprenorial si caracterul puternic i-au apartinut in totalitate. La varsta de 25 de ani devine amanta oficiala a unui baron al carui ajutor financiar il refuza pana la limita. Acesta ii creaza mai degraba spatiul necesar si ii ofera curajul de a isi urma visele. Coco Chanel a iubit la fel de intens precum a trait . A iubit pentru ca iubirea in sinea ei reprezenta creatie.

Spunea adesea ca trebuie sa fi diferit pentru a putea deveni de neinlocuit. Si, desi multe dintre prezentarile ei de moda de la inceput au fost considerate esecuri, Coco Chanel a avut curajul sa continue sa fie originala.


Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: